Termeni și condiții

Bun venit pe Platforma „Taraba Virtuală”, deținută și administrată de Fespore IT SRL (în continuare ”Fespore IT”).

Prin folosirea acestei Platforme vă exprimați acordul cu Termenii și Condițiile de mai jos. Vă rugăm să le citiți cu atenție. Dacă nu sunteți de acord cu acestea, nu folosiți Platforma.

Termenii și Condițiile se pot modifica pentru a fi în conformitate cu legislația aplicabilă și cu dezvoltarea Platformei. Modificările intră în vigoare în momentul în care Fespore IT afișează Termenii și Condițiile actualizate. Prin accesarea sau folosirea în continuare a Platformei după respectiva publicare vă exprimați acordul cu Termenii și Condițiile actualizate.

Definiții

Cont de Utilizator:

setul de date și comenzi accesibile de către Utilizator prin intermediului numelui de utilizator și al parolei;

Platformă:

platforma de comerț electronic „Taraba Virtuală”, accesibilă fie pe site-ul http://www.tarabavirtuala.ro, fie prin aplicația din care sunt introduse comenzile;

Producător:

persoana fizică sau juridică ale cărei produse sunt comercializate prin intermediul Platformei;

Utilizator:

orice persoană care folosește Platforma.

Datele personale colectate de Platformă

Fespore IT SRL este operator de date cu caracter personal înregistrat sub nr. 38632.

Prin folosirea Platformei, vă exprimați acordul pentru colectarea și utilizarea, în condițiile prevăzute în această secțiune, a datelor personale enumerate mai jos. Acestea sunt necesare pentru folosirea funcționalităților Platformei, precum confirmarea/livrarea/anularea comenzilor, facturarea, procesarea plăților, restituirea produselor/prețului plătit, trimiterea de newslettere si/sau alerte electronice, monitorizarea vânzărilor, cercetarea de piață, informarea dumneavoastră despre aceste operațiuni și soluționarea problemelor de orice natură în legătură cu acestea.

Nu sunteți obligat să furnizați datele personale, însă refuzul face imposibilă folosirea funcționalităților Platformei. Conform cerințelor prevăzute în legislația privind protecția datelor personale, avem obligația să administrăm în siguranță informațiile pe care le furnizați. Dvs. vă asumați întreaga răspundere pentru situațiile în care furnizați date personale inexacte.

Datele personale necesare pentru folosirea funcționalităților Platformei sunt: numele, e-mailul, numărul de telefon, adresa, geolocația, datele bancare necesare pentru plată/restituirea plății, IP-ul și licitațiile/comenzile/plățile efectuate/anulate/restituite.

Platforma stochează pe dispozitivul folosit de dvs. fișiere text conținând informații despre navigarea pe Platformă (cookies). De asemenea, Platforma folosește componente de analiză a traficului de la operatori terți. Folosirea Platformei în timp ce sunteți logat în conturile create la operatori terți duce la furnizarea către aceștia de date despre navigarea pe Platformă. Modul în care sunt colectate aceste date este supus termenilor și condițiilor elaborate de operatorii la care ați creat conturile respective.

Datele personale sunt transmise astfel: (i) către Producător: cele necesare pentru livrarea comenzilor/restituirea plății, (ii) către furnizorii noștri de servicii de plată/bancare: cele necesare pentru plată/restituirea plății și (iii) către Utilizatorul care a achiziționat produsele: cele necesare pentru returnarea produselor. Pentru îmbunătățirea serviciilor, furnizăm rapoarte agregate și anonimizate despre Utilizatori, Producătorilor și unor persoane terțe.

Datele dvs. personale sunt confidențiale și nu vor fi divulgate unor alte persoane decât cele de mai sus, în afara cazurilor în care o astfel de divulgare este impusă de lege.

Potrivit Legii 677/2001 privind prelucrarea datelor personale, aveți dreptul de acces la datele dumneavoastră personale, dreptul de intervenție asupra acestora, dreptul de a vă opune prelucrării lor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale și dreptul de a vă adresa justiției, în condițiile de mai jos.

O dată pe an, pe baza unei cereri scrise, datate si semnate, expediate către Fespore IT, la adresa București, Sector 4, Str. SLD Nicolae Barbu Nr. 17, Ap. 10, aveți dreptul să obțineți în mod gratuit informații despre datele personale pe care le prelucrăm.

După dezactivarea Contului de Utilizator, datele dumneavoastră personale vor fi păstrate până la 4 ani, în vederea clarificării sau prevenirii litigiilor. Puteți obține ștergerea permanentă a acestor date în baza unei declarații scrise și autentificate, conform căreia renunțați la orice fel de pretenții față de Fespore IT și de Producători.

Proprietatea intelectuală asupra conținutului Platformei

Întreaga Platformă, inclusiv, marca ”Taraba Virtuală”, denumirea comercială ”Fespore IT”, algoritmi, prezentare, sigle, text, butoane, aparțin Fespore IT. Niciuna dintre componentele Platformei nu poate fi folosită, copiată, distribuită sau incorporată în opere derivate fără acordul Fespore IT.

Utilizarea Platformei

Platforma este destinată utilizatorilor umani.

Crearea de conturi false, precum și atacurile de tip inject, denial of service etc. duc la blocarea Contului de Utilizator și a IP-ului, precum și la sesizarea autorităților. În acest caz, Utilizatorul plătește despăgubiri pentru orice pagubă creată, inclusiv daune directe, reducerea profitului sau pierderea unei șanse.

Încercarea de plasare de comenzi false sau racolarea de Producători constituie concurență neloială și atrage răspunderea patrimonială a Utilizatorului atât pentru pagubele directe, cât și pentru pierderea unei șanse.

Accesarea informațiilor de pe Platformă se poate realiza direct de către Utilizator sau prin intermediul API-ului, la activarea acestuia. Acțiunile de scrapping al Platformei duc la blocarea IP-ului și/sau a Contului de Utilizator.

Contul de Utilizator

Pentru inițierea licitațiilor și plasarea comenzilor, Utilizatorul își creează un Cont de Utilizator, pentru care furnizează pe Platformă anumite informații, cum ar fi numele, email-ul, numărul de telefon și adresa. Pentru crearea acestui cont, Utilizatorul trebuie să aibă vârsta minimă de 18 ani sau vârsta legală a majoratului în jurisdicția acestuia.

Informațiile furnizate de Utilizator trebuie să fie valabile, complete și actualizate în timp real. În caz contrar, Platforma are dreptul să împiedice livrarea produselor către Utilizator și să dezactiveze/blocheze Contul de Utilizator.

Contul de Utilizator are atașat un rating de la 0 (minim) la 5 (maxim). Acest rating pornește de la 5 și apoi se ajustează ca medie a evaluărilor Producătorilor prezenți pe Site. În cazul în care Ratingul scade sub 4, Contul de Utilizator poate fi blocat 1 lună. În cazul în care ratingul scade sub 3.5, Contul de Utilizator poate fi dezactivat.

Utilizatorul este responsabil de securitatea contului său și nu trebuie să transmită numele de Utilizator sau parola niciunei persoane.

Abuzul facilităților de anulare a licitației, de anulare a comenzii, de anulare a plății, de refuz al produselor sau de returnare a produselor poate duce la dezactivarea Contului de Utilizator chiar dacă ratingul nu scade sub 3.5.

Măsurile de mai sus pot fi însoțite de blocarea IP-ului.

Achiziționarea produselor

Pentru achiziționarea unor produse, Utilizatorul alege tipul de produs, cantitatea dorită și adresa de livrare și lansează licitația, prin solicitarea ofertelor de la Producători.

Producătorii interesați participă la licitația lansată și transmit ofertele lor, inclusiv data și intervalele orare în care produsele pot fi livrate.

Prețul afișat este prețul total care pe care Utilizatorul trebuie să îl plătească. Acesta include transportul și orice alte taxe și impozite suportate de către Producător.

Utilizatorul alege oferta, data și intervalul orar de livrare pe care le preferă. Alegerea ofertei reprezintă confirmarea prețului, adresei, datei și intervalului de livrare și reprezintă acordul pentru încheierea, între Utilizator și Producător, a unui contract de vânzare cu livrare la adresa menționată. Această vânzare nu este o vânzare pe încercate sau pe gustate.

Produsele sunt livrate fie de către Producător, fie prin curier, după cum se menționează în ofertă.

Până la livrare, Utilizatorul poate anula comanda, caz în care acestuia i se restituie întregul preț plătit. Numărul mare de comenzi anulate de către Utilizator sau care se consideră anulate din vina acestuia duce la dezactivarea Contului de Utilizator.

Cu o oră înaintea livrării, Utilizatorul primește o notificare pe Platformă.

În momentul în care Producătorul ajunge la adresa de livrare menționată în comandă, acesta notifică Utilizatorul pe Platformă despre faptul că produsele sunt gata de predare. Dacă Producătorul nu ajunge la adresa de livrare în maximum 15 minute de la ora la care ar fi trebuit efectuată livrarea, comanda se anulează, iar Utilizatorului i se restituie întregul preț plătit.

Utilizatorul inspectează produsele și, dacă este cazul, le înlătură pe cele neconforme (adică deteriorate sau care nu corespund descrierii de pe Platformă). Apoi, Producătorul individualizează produsele conforme prin cântărire, numărare sau orice alt mod impus de natura acestora, în fața Utilizatorului și menționează livrarea acestora pe platformă.

În cazul livrării prin curier a produselor, Utilizatorul este informat despre numele curierului și numărul livrării. Livrarea produselor are loc în condițiile de livrare ale curierului. Rămân aplicabile dispozițiile referitoare la ambalare, facturare, returnare, garanție nerecunoașterea plății și la plată. Producătorul răspunde față de Platformă și față de Cumpărător.

Prețul corespunzător cantității de produse menționate pe Platformă este afișat pe Platformă.

După finalizarea procedurii de mai sus, Utilizatorul poate să îi acorde Producătorului un rating de la 0 (minim) la 5 (maxim). Ratingul reprezintă o valoare agregată de la mai mulți Utilizatori, iar deturnarea acestui sistem poate duce la dezactivarea Contului de Utilizator.

Producătorul este singurul responsabil de calitatea, de modul de transport, de modul de ambalare, de modul de păstrare a produselor și de orice pagube i-ar putea cauza acestea Utilizatorului.

Plata produselor

Produsele pot fi plătite prin intermediul Platformei, folosind cardul bancar, sau la predare, în numerar. Dacă plata se face prin card bancar, furnizorii de servicii de plată/bancare ai Fespore IT debitează cu prețul produselor contul bancar menționat de Utilizator. Dacă plata se face în numerar, Utilizatorul achită acest preț către Producător sau către curier, după caz.

Returnarea produselor

Prezenta secțiune se aplică numai Utilizatorilor persoane fizice.

Utilizatorul poate returna produsele care nu sunt susceptibile de deteriorare/expirare rapidă, fără nici o justificare, în 14 zile de la primirea acestora, doar daca sunt sigilate, in ambalajul original primit la livrare.

Pentru exercitarea dreptului de returnare, Utilizatorul transmite o notificare scrisă sau prin email. Utilizatorul care a făcut plata în numerar indică în notificare și modul în care să îi fie restituită plata, respectiv personal/prin mandat poștal la adresa menționată în notificare sau prin transfer bancar (OP) în contul indicat în notificare. În cazul în care aceste informații lipsesc din notificare sau sunt incomplete, plata i se restituie Utilizatorului personal/prin mandat poștal la adresa unde s-au livrat produsele sau prin transfer bancar (OP) în contul bancar furnizat de Utilizator pe Platformă (dacă există).

Apoi, Utilizatorul are obligația de a transmite produsele către Producător prin curier, la adresa indicată pe Platformă, pe cheltuiala Utilizatorului.

Restituirea prețului către Utilizator se face în termenul legal și poate fi diminuată dacă se constată lipsuri sau deteriorări la produsele transmise Producătorului.

Abuzul facilității de returnare a produselor se sancționează cu excluderea permanentă de pe Platformă, indiferent de rating.

Dat fiind că Producătorii livrează produse cu un termen de valabilitate scurt, returnarea acestora ar trebui să aibă loc numai pentru motive serioase și numai dacă acordarea unui rating scăzut Producătorului nu este suficientă.

Garanții

Utilizatorul are obligația să inspecteze toate produsele primite, pentru a descoperi orice fel de defecte ale acestora.

Pentru produsele care nu sunt ambalate sau care nu pot fi individualizate, dincolo de dreptul de retragere descris în secțiunea anterioară, dat fiind că nu există trasabilitate și verificare a modului de stocare, produsele primite nu au garanție. Orice neconformitate a produselor primite trebuie să fie remediată în temeiul secțiunii privind returnarea, care descrie remediul specific creat de lege pentru astfel de contracte.

Pentru produsele ambalate, termenul de valabilitate este cel menționat de Producător. În acest caz lipsa de conformitate va fi notificată Producătorului în termenul legal și se va solicita înlocuirea produsului sau resituirea prețului. Notificarea va fi însoțită de descrierea lipsei de conformitate a produsului și de data descoperirii acesteia. Dacă notificarea este întemeiată, (a) Producătorul va înlocui produsele neconforme dacă măsura nu este disproporționată sau (b) restitui Utilizatorului prețul plătit pentru produsele neconforme în termenul prevăzut de lege.

Invocarea abuzivă a garanției se sancționează cu excluderea permanentă de pe Platformă, indiferent de rating.

Dat fiind că Producătorii livrează produse cu un termen de valabilitate scurt, invocarea garanției acestora ar trebui să aibă loc numai pentru motive serioase și numai dacă acordarea unui rating scăzut Producătorului nu este suficientă.

Limitare de răspundere

Fespore IT nu răspunde pentru prejudiciile cauzate Utilizatorului prin interacțiunea cu Platforma (spre exemplu, anularea comenzii de către Producător, întârzierea la livrare, calitatea sau cantitatea necorespunzătoare a produselor, etc.).

Legea aplicabilă

Relația contractuală dintre Utilizator și Fespore IT descrisă de Termeni și Condiții este guvernată de legea română.

Instanțele competente

Orice litigiu între Utilizator și Fespore IT va fi soluționat de instanțele competente din București.

Adresa de notificări

Orice comunicări sau notificări vor fi transmise către Fespore IT SRL, București, Sector 4, Str. SLD Nicolae Barbu Nr. 17, Ap. 10, sau la adresa de e-mail contact@tarabavirtuala.ro.